Criza carburanţilor rezolvată cu armata

Criza carburanţilor rezolvată cu armata

Guvernul britanic aruncă în luptă ultima carte pe care o are la dispoziţie pentru a scoate ţara din criza pe care o
traversează. 200 de şoferi miliari vor începe de luni să facă livrări de combustibil în benzinăriile din zonele cel mai grav afectate de penuria de carburanţi. Decizia fără precedent are loc în contextul în care panica s-a instalat în marile oraşe după ce companiile petroliere locale au averitizat că nu au suficienţi şoferi de cisterne pentru a transporta benzina şi motorina de la rafinării la pompă.

Noi scene şocante au fost filmate în bezinăriile din Marea Britanie. Disperaţi, oamenii se iau la bătăie în încercarea de a ajunge cât mai repede la pompă.

De mai bine de o săptămână, multe benzinării s-au transformat în ringuri de box. S-a ajuns chiar la gesturi
extreme. Un şofer şi-a croit drum până la pompă cu un cuţit în mână.

Pe zi ce trece cozile devin o realitate tot mai des întâlnită în benzinării. Timpii de aşteptare pentru a face un plin în marile oraşe au ajuns chiar şi la câteva ore.

Pentru a reduce presiunea asupra benzinăriilor şi a suplini lipsa şoferilor profesioniţti, autorităţile din Marea Britanie apelează la ajutorul armatei.

Chiar şi în aceste condiţii, discursul public al guvernului de la Londra este că Marea Britanie nu se confruntă cu o criză a combustibililor. Probelemele ar fi cauzate de exodul şoferilor profesionişti, în special est-europeni, care au părăsit Insula ulterior Brexitului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt