De Paşte, românii vor prime în bani

De Paşte, românii vor prime în bani

Angajaţii români vor să primească de Paşte o primă în bani, arată un sondaj realizat de o platforma de recrutare. Cei mai mulţi nu visează la sume mari, măcar 100 - 200 de lei. Banii nu ajung însă nici pe departe pentru cumpărăturile de sărbători de anul acesta. Sărbătorile de Paşte vor fi mult mai costisitoare decât în trecut, având în vedere inflaţia ridicată şi preţurile alimentelor.

58% dintre angajaţii români se aşteaptă să primească o primă de 100-200 lei de sărbătorile pascale, arată un sondaj BestJobs, în timp ce 16% visează la o sumă care să depăşească 400 de lei. Mai sunt care preferă vouchere, în timp ce 15% ar vrea tradiţionalul coş cu produse de sezon.

Primele de la angajatori vin ca o gură de aer în această perioadă cu cheltuieli ridicate, având în vedere că preţurile alimentelor au crescut cu peste 30% în ultimul an. Însă mulţi angajatori preferă în continuare să acorde cadouri.

În hipermarketuri, oamenii au început deja cumpărăturile. Kilogramul de miel costă 45 de lei, în timp ce un cozonac costă cam 30 de lei. Astfel că un coş pentru masa de Paşte, cu produse de bază, 2 kg şi jumătate de carne de miel şi un cozonac, ajunge uşor la 300 de lei.

Conform Institutului Naţional de Statistică, alimentele sunt mai scumpe cu 22 la sută decât anul trecut. Cele mai mari creşteri de preţuri sunt la alimentele de bază. Acum, kilogramul de miel costă în jurul a 45 de lei şi pe un cozonac vom da în jurul a 30 de lei.

În aceste condiţii, prima de la angajator nu îi va ajuta prea mult pe oameni, care vor mai scoate bani serioşi din buzunar pentru a plăti masa de Paşte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt