Gabriel Zetea (PSD): În momentul în care vom avea un premier care să poată să imprime o anumită linie, am dori o reducere cu 15% a impozitării muncii

Deputatul Gabriel Zetea (PSD) a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima News, că în momentul în care PSD va avea un premier care să poată să imprime o anumită linie, social-democraţii ar dori o reducere cu 15% a impozitării muncii. El a arătat că propunere PSD este de a lărgi aria de aplicare a taxei de solidaritate care în acest moment este pusă companiilor de energie.

”PSD nu şi-a ascuns niciodată intenţia unui impozit progresiv, ne dorim reducerea impozitării muncii, în România. În acest moment, un angajat este impozitat prea mult, cu toate taxele pe salariul brut. E important mai ales în această perioadă de criză”, a spus Gabriel Zetea.

El a precizat: ”PSD îşi doreşte o reducere a impozitării muncii. În momentul în care vom avea un premier care să poată să imprime o anumită linie (..) am dori o reducere cu 15% a impozitării muncii”.

Potrivit deputatului PSD, ”este un deziderat ambiţios şi asta va genera un gol la buget, care trebuie suplinit din altă parte”.

”Propunere PSD, în urma calculelor Ministerului Finanţelor, ANAF, este de a lărgi aria de aplicare a taxei de solidaritate care în acest moment este pusă companiilor de energie”. a spus el, precizând că prin scăderea impozitării pe muncă acest lucru înseamnă şi o scădere a taxelor plătite de companii, pentru că trebuie să plătească mai puţin pentru angajaţii pe care îi au iar pe de altă parte vor plăti din profitul pe care îl au.

”Vorbim doar de companiile peste 100 de milioane de euro şi nu sunt foarte multe în România”, a mai spus Zetea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt