Goana după joburi începe în studenţie

Goana după joburi începe în studenţie

Locuri de muncă part time sau full time, programe de stagii sau burse private. La târgul de joburi de la Galaţi, angajatorii încearcă să-i momească pe studenţi cu oferte atrăgătoare. IT-ul şi domeniul naval, specific oraşului, sunt printre cele mai căutate.

Studenţii de la Universitatea Dunărea de Jos au venit la târg în speranţa că vor găsi oferte atractive. Chiar dacă cei din an terminal au şanse mai mari la un loc de muncă, mai interesaţi de oferte au fost cei din primii ani. Unii caută experienţă, alţii vor independenţă. Companiile din Galaţi sunt în căutare de angajaţi tineri şi cu poftă de muncă. Unele oferă studenţior burse private, iar după şcoală, aceştia vor avea un job asigurat.

Domeniul IT rămâne însă cel mai căutat. Nici nu-i de mirare. Salarii mai mari decât mediul pe economie, stagii plătite, iar viitorii angajaţi pot lucra atât în regim hibrid, dar şi remote. Astfel de evenimente îi aduc pe studenţi în contact cu viitorii angajatori.

Târgul este deschis în special studenţilor şi absolventilor universităţii Dunărea de Jos, dar şi tinerilor din alte oraşe.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt