Guvernul vrea să pună becuri noi în instituţiile statului

Guvernul vrea să pună becuri noi în instituţiile statului

Guvernul vrea să schimbe becurile din toate instituţiile statului pentru a economisi energie şi a reduce costurile. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că pentru a respecta propunerile Comisiei Europene de a economisi energie, Guvernul poate decide ca instituţiile din subordine să schimbe corpurile de iluminat care nu sunt eficiente cu unele noi care au consum redus de curent electric. Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca aceste măsuri să fie prezentate de fiecare minister „peste două săptămâni” pentru a fi „un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei”.

Referitor la economisirea energiei electrice, Comisia a venit cu propunerea de a exista obligatoriu în perioada orelor de vârf de consum cu preţuri foarte mari posibilitatea de reducere a energiei electrice. (... ) Cred că în continuare că în zona casnică cât şi instituţiile publice este loc, de exemplu, de schimbarea corpurilor de iluminat care nu sunt eficiente cu corpuri eficiente de iluminat, ceea ce e posibil ca în celelate state membre acest lucru să fie făcut deja”, a declarat Virgil Popescu.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a spus că vrea ca ,,aceste posibilităţi să se concretizeze în măsuri la nivelul fiecărui minister, care să fie prezentate la şedinta de Guvern de peste două săptămâni, vreau să avem o prezentare a acestui plan la nivelul Guvernului şi fiecare minister să-şi ia măsuri astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei la nivelul instituţiilor statului”.

Astăzi, în Parlamentul European, Comisia Europeană a propus un set de măsuri pentru reducerea consumului de energie în statele membre al Uniunii Europene, precum şu plafonarea veniturilor companiilor din energie şi introducerea unei ,,contribuţii de criză", aşa cum a denumit-o Ursula von der Leyen, şefa executivului european.

https://www.youtube.com/watch?v=uuu5QIjReK0

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt