Împrumut de 20 de milioane de lei pentru Trustul de Clădiri Metropolitane pentru pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea

Împrumut de 20 de milioane de lei pentru Trustul de Clădiri Metropolitane pentru pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea

Un împrumut de 20 de milioane de lei va fi acordat Trustului de Clădiri Metropolitane de către municipalitatea bucureşteană pentru lucrările la pasajul Doamna Ghica şi din prelungirea Ghencea, conform unui proiect de hotărâre adoptat în unanimitate în şedinţa extraordinară de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Cei prezenţi au fost de acord şi cu un amendament propus de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, conform căruia împrumutul va avea următoarea destinaţie: 5 milioane de lei pentru activitatea curentă, 5 milioane de lei pentru derularea lucrărilor la pasajul Doamna Ghica şi 10 milioane lei pentru proiectul Prelungirea Ghencea - Domneşti şi supralărgirea Bulevardului Ghencea, între Strada Braşov şi terminalul liniei de tramvai 41.

Împrumutul va fi acordat fără dobândă de la bugetul municipalităţii şi urmează să fie rambursat integral în termen de un an. În situaţia nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere la nivelul celor existente pentru veniturile bugetare, potrivit legii.

Consilierul municipal PNL Andrei Badiu a pledat, totodată, pentru o modificare a contractului cu Trustul de Clădiri Metropolitane, în sensul actualizării devizelor din spatele proiectului tehnic.

Primarul general a explicat că va fi necesară aprobarea unor noi indicatori pentru tronsoanele pe care nu au început deocamdată lucrările, în concordanţă cu noile preţuri. Se estimează că modificarea contractelor ar putea fi elaborată în decurs de trei luni.

"Au fost mai multe discuţii legate de proiectul Prelungirea Ghencea şi problema vine din creşterea neaşteptată a preţurilor şi soluţia pe care o avem este ca tronsonul pe care se lucrează în acest moment să se utilizeze Ordonanţa 47, cea care s-a dat recent, pentru actualizarea preţurilor. Aici e vorba de câteva zile, iar pe celelalte tronsoane pe care lucrările nu au început trebuie ca CGMB să aprobe noi indicatori. Noii indicatori trebuie să rezulte dintr-o activitate de proiectare şi din cauza asta e nevoie de termenul de trei luni", a explicat el.

Directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Jean Michel Hiver, a informat că în aceste zile se poartă negocieri pentru ajustarea preţurilor cu Direcţia Generală Investiţii de la nivelul PMB şi cu Energetica Servicii.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt