Legea junglei în parcările din Bucureşti

Legea junglei în parcările din Bucureşti

Frustrare şi nemulţumire în rândul proprietarilor de maşini din Sectorul 3. Un regulament nou transformă peste jumătate din locurile de parcare într-un bun la comun. Pe principiul plăteşti şi nu şti ce primeşti. Sau dacă primeşti. Pe termen lung, obiectivul primarului e ca toată lumea să plătească locurile de parcare dar să beneficieze de ele primul venit.

În prezent cele mai multe locuri de parcare sunt nominale. Cel care plăteşte beneficiază în regim aproape exclusiv de ele. Primarul Sectorului 3 crede că metoda este ineficientă. Unui loc de parcare îi corespund şase maşini.

Aşa că edilul promovează o nouă idee. Parcările nenominale. Locurile sunt puse la dispoziţia tuturor locatarilor dintr-o zonă în baza unui abonament anual. Toţi plătesc dar maşina o parchează cel care vine primul. Încă din toamnă, primăria de sector a stabilit că 30% din toate locurile de parcare vor fi atribuite conforma acestei reguli. Acum vrea ca numărul lor să se dubleze. Din cele aproximativ 80.000 de locuri de parcare, aproape 50.000 vor ajunge să fie la comun.

Oamenii sunt sceptici. Mulţi nu vor să-şi piardă locul exlusiv de parcare pe care l plătesc de ani de zile. Cei care parchează într-o zonă în care nu au abonament riscă plata unei sancţiuni de la 500 până la 1.000 de lei sau chiar ridicarea maşinii.

Scopul municipalităţii e ca în cele din urmă toate locurile de parcare să devină nenominale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt