Micii comercianţi, contra Primăriei şi marilor magazine

Micii comercianţi, contra Primăriei şi marilor magazine

Continuă războiul salamului în staţiunea Mamaia! Micii comercianţi cu magazine alimentare anunţă că se vor lupta cu Primăria până în instanţă, dacă vor fi desfiinţaţi. Negustorii locali spun că Municipalitatea îi discriminează şi vrea să-i închidă, în timp ce marile lanţuri de hipermarket-uri primesc acordul să-şi deschidă noi locaţii în staţiune.

Magazinele alimentare din statiunea Mamaia, care vand carne, lapte, branza oua si alte semipreparate sunt la un pas de-a fi inchise. Primaria Constanta vrea sa revolutioneze calitatea turismului si va incepe cu desfiintarea Alimentarelor obisnuite care au impanzit faleza si promenada. Municipalitatea s-a aliat in această lupta cu patronii de baruri si restaurante.

Deşi se anunţa chiar de la început o provocare pentru autorităţile locale, elaborarea Regulamentului de funcţionare pentru staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă se dovedeşte chiar mai dificilă decât s-ar fi aşteptat oricine. Razboiul este vechi, a inceput in urma cu 5 ani si nu s-a incheiat definitiv. Hotelierii şi proprietarii de unităţi de alimentaţie publică au propus reducerea numărului alimentarelor, spre supărarea patronilor acestora, care se consideră discriminaţi.

Alimentarele erau varianta economica pentru turistii cu buget redus, la mare. Insa produsele ieftine pot deveni riscante pentru consumator, spun oamenii din Primarie.

Nici constantenii nu sunt de acord cu reforma din Mamaia.

Primaria din Constanta vrea sa inchida magazinele alimentare din statiune pentru ca fac concurenta teraselor si
restaurantelor. Impactul social e urias: o mie de salariati vor trebui sa-si caute de lucru in alta parte, in contextul in care Mamaia este cea mai mare statiune de pe Litoral, unde lucreaza cei mai multi sezonieri. Daca alimentarele vor disparea, Mamaia va ramane doar cu preturile mari, de la restaurant.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt