Motorina, aproape la acelaşi preţ cu benzina

Motorina, aproape la acelaşi preţ cu benzina

Veste bună pentru şoferi! Preţul carburanţilor este în continuă scădere. Motorina a ajuns la aproape acelaşi preţ cu benzina şi este cea mai ieftină din ultimul an şi 2 luni. Încetinirea economiei, dar şi cererea scăzută de carburanţi a dus la această scădere, spun specialiştii.

De câteva zile, la pompă preţul carburanţilor este în continuă scădere. Asta după ce, anterior, benzina s-a scumpit simţitor şi a făcut ca diferenţa de preţ faţă de motorină să scadă extrem de mult şi să fie de nici 20 de bani. Asta în condiţiile în care anul trecut motorina costa cu 1 leu şi 20 de bani mai mult la unele staţii de carburant. De altfel, preţul motorinei a mai fost atât de mic în februarie 2022.

Reducerea de preţ a carburanţilor este una binevenită pentru şoferi. Numai că unii cred că preţurile sunt în continuare ridicate.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa de preţ pentru un plin la o maşină cu un rezervor de 40 de litri este de aproape 80 de lei în cazul motorinei şi de 40 de lei în cazul benzinei. Specialiştii spun însă că trendul nu se va menţine.

O cauză a ieftinirii carburanţilor din această perioada este şi încetinirea economiei, iar asta face ca riscurile unei recesiuni să crească, spun specialiştii.

Afla mai multe desprebenzinamotorinatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt