Nicuşor Dan, cere bani guvernului pentru căldură

Nicuşor Dan, cere bani guvernului pentru căldură

Nicuşor Dan mers la Guvern astăzi ca să îl convingă pe premier să aloce fonduri pentru a fi asigurat agentul termic în Bucureşti. Primarul general spune că primăria nu va mai avea deloc bani începând cu anul viitor şi vrea ca Guvernul să îi dea măcar jumate din sumă pentru a plăti facturile. Nicuşor Dan ar vrea chiar să majoreze preţul gigacaloriei.

Preţul majorat al gigacaloriei dă bătăi de cap primarului general al Capitalei. Nicuşor Dan cere bani statului pentru a putea plăti facturile la căldură. Aşa că a încercat să îl convingă chiar pe premier să situaţia financiară a primăriei nu este una bună.

Ministrul Finanţelor spune însă că primăria are bani, însă Nicuşor Dan nu este un bun gospodar. Primarul speră acum ca guvernul să îi înţeleagă argumentele şi să vină cu o parte din fondurile necesare.

900 de milioane de lei cere Nicuşor Dan statului doar pentru căldură şi spune el că situaţia este la fel în toate oraşele. Mai mult, vrea ca preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni să fie majorat la 280 de lei pentru a reduce costurile de la bugetul primăriei.

USR şi PSD nu sunt însă de acord cu această majorare, aşa că Nicuşor Dan speră ca premierul Nicolae Ciucă să îi
accepte cerinţele.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt