Noi reguli la încheierea unui contract de energie electrică: Convenţia de consum devine obligatorie

Noi reguli la încheierea unui contract de energie electrică: Convenţia de consum devine obligatorie

ANRE a aprobat miercuri un ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 235/2019.

Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 82/2021 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 235/2019 se referă la:  

1. Flexibilizarea procesului de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice de către clienţii finali prin eliminarea prezentării/depunerii la furnizor de către client a actelor de spaţiu la încheierea contractului de furnizare a energiei electrice şi introducerea declaraţiilor pe proprie răspundere cu privire la dreptul de folosinţă al spaţiului. Astfel, încheierea contractului de furnizare a energiei electrice se realizează pe baza:  

a) acordului solicitantului exprimat în scris, aferent cererii de încheiere a contractului, sau telefonic, conform dispoziţiilor legale în vigoare;

b) copiei actului de identitate/certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului al solicitantului;

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt