O vilă de toţi banii, la Roma

O vilă de toţi banii, la Roma

532 de milioane de dolari! Este suma cu care a fost scoasă la vânzare o proprietate impresionantă: Villa Aurora, din Roma. Dacă va fi vândut, domeniul va stabili un record pe piaţa imobiliară şi va deveni astfel cel mai scump din lume! Mai multe despre istoria interesantă a acestui loc fabulos aflaţi însă chiar acum!

”Villa Aurora” are o întreagă istorie pe care nu mulţi oameni o cunosc. Construită în 1570, proprietatea se află lângă Zidurile Aureliene, loc în care istoricii presupun că Iulius Cezar a găzduit-o pe Cleopatra. Proprietatea care în 1621 avea 3,500 de metri pătraţi şi aparţinea familiei de nobili Ludovisi, se întinde acum doar pe 3,000 de metri pătraţi. Asta după ce în anul 1885, întreaga proprietate a fost reconstruită pentru a crea ” Via Veneto”, una dintre cele mai luxoase străzi din lume.

Printre lucrurile care fac proprietatea unică se află o statuie a zeului grec, Pan care întâmpină musafirii în grădină dar şi o frescă a zeiţei Aurora, pictată de Guercino, de unde a venit şi numele vilei. Tavanul intitulat ”Jupiter, Neptun şi Pluto” este opera de artă a lui Caravaggio. Doar preţul tavanului a fost estimat de către experţi la 350 de milioane de dolari.

Proprietatea are atât de multă istorie cât şi valoare sentimentală. pentru cea care a locuit aici în ultimele două
decenii.

”Villa Aurora” care reprezintă sute de ani de istoire a familiei de nobili Ludovisi a fost scoasă la vânzare de către
autorităţile italiene pentru a rezolva disputele materiale care au survenit în urma decesului prinţului Nicolo între Rita Jenrette, cea care i-a fost soţie şi alţi membri ai familiei acestuia.

Dacă va fi vândută pentru suma cerută, casa va deveni cea mai scumpă proprietate vândută vreodată şi va depăşi
recordul din 2017 care e deţinut de un complex de apartamente din Hong Kong în care un apartament a fost vândut pentru 361 de milioane de dolari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt