Opoziţia critică aspru guvernanţii pentru gaura din buget care a apărut în acest an

Opoziţia critică aspru guvernanţii pentru gaura din buget care a apărut în acest an

Bugetul a fost construit prost şi acum Marcel Ciolacu şi PSD încearcă să ia măsuri pentru că vor moşteni aceste găuri, a declarat la Prima News senatorul USR Anca Dragu.

„Când ANAF şi Ministerul de Finanţe funcţionează deficitar se vede, pentru că nu mai sunt bani. Gaura din buget e la fel de surprinzătoare ca şi iarna în decembrie. Tăcerea premierului arată că este pe plecare de acolo şi prezenţa lui Ciolacu pe acest subiect arată că el va prelua şi că este îngrijorat că va prelua un buget cu găuri. Au fost subestimate cheltuielile pentru pensii şi salarii şi încasările. Dacă se anunţă creştere economică de ce vorbim de tăieri?”, a spus Anca Dragu.

Ea a adăugat că proiectul de OUG apărut în spaţiul public care prevede măsuri de austeritate este, de fapt, o rectificare bugetară care, potrivit legii, poate fi făcută după minim şase luni de exerciţiu bugetar.

„Trebuie să se dea o derogare de la legea care spune că rectificarea se face după minim şase luni. Pe de o parte, PSD protejează pensionarii speciali şi introduce impozitarea progresivă, dar ascunsă în altă poveste”, a spus Dragu.

Florin Cîţu, fost premier şi ministru de finanţe a subliniat că este responsabilitatea Ministerului Finanţelor „care trebuie să ne demonstreze că nu a construit bugetul prost aşa cum am estimat în decembrie”.

„Nu e o criză globală sau un alt eveniment care să justifice o asemenea gaură bugetară. Soluţiile propuse de PSD vor merge împotriva sectorului privat, prin redistribuire către buget, apoi prin altă redistribuire către anumite categorii sociale. În sectorul privat, venitul nu este legat de al preşedintelui României, acolo e vorba de productivitate. Marcel Ciolacu ar putea să începe să-şi impoziteze propriul salariu.”, a spus Cîţu.

Afla mai multe despreausteritatebugetdeficit bugetar
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt