Păgubiţii City Insurance îşi pot primi banii înainte ca instanţa să declare falimentul asigurătorului. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial

Păgubiţii City Insurance îşi pot primi banii înainte ca instanţa să declare falimentul asigurătorului. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial
Inquam Photos / Octav Ganea

​Păgubiţii City Insurance vor putea să-şi primească banii, în limita a 500.000 de lei pe dosar, înainte ca instanţa să declare definitiv falimentul acestui asigurător, după ce Ordonanţa de urgenţă adoptată recent de Guvern a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Actul prevede că Fondul de Garantare a Asiguraţilor va putea face plăţi către creditorii City Insurance, la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare a asigurătorului.  

"Ordonanţa de urgenţă reglementează reducerea considerabilă a termenului de la care Fondul de garantare a asiguraţilor este îndreptăţit să efectueze plăţi către creditorii de asigurări, la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare a asigurătorului, comparativ cu situaţia actuală în care creditorii de asigurări trebuie să aştepte o perioadă semnificativă de timp, respectiv până la momentul rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, implicit până la soluţionarea unei eventuale căi de atac împotriva sentinţei de deschidere a procedurii de faliment.", se arată în actul publicat vineri în Monitorul Oficial.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt