Premieră pentru sectorul forestier. PNRR alocă o sumă importantă prelucrării lemnului

Premieră pentru sectorul forestier. PNRR alocă o sumă importantă prelucrării lemnului

Sectorul forestier şi de prelucrare primară a lemnului din România va beneficia de o alocare financiară de 1,3 miliarde de euro, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), susţin reprezentanţii Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR). Este pentru prima dată după Revoluţie când acest sector primeşte atenţie din partea finanţatorilor.

Sectorul forestier şi de prelucrare primară a lemnului este foarte important pentru economia României şi contribuie cu 3,5% în PIB. Reprezentanţii ASFOR spun că suma de 1,3 miliarde de euro este mare, însă nu şi suficientă pentru a acoperi nevoile sectorului.

“Este adevărat, această sumă este sub nevoile de dezvoltare ale sectorului. Însă, din banii alocaţi prin PNRR, sectorul forestier şi de prelucrare primară a lemnului va putea face paşi importanţi spre dezvoltare şi consolidare. Măsura prevăzută de PNRR vizează exclusiv investiţii în echipamente necesare pentru îndepărtarea lemnului afectat de fenomenele meteo extreme şi dăunătorii biotici, cum este gândacul de scoarţă la răşinoase, a căror virulenţă este exacerbată de schimbările climatice” a transmis ASFOR, potrivit Agerpres.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt