Premierul spune că preţul la benzină va scădea. Despre creșterea prețurilor: „Dacă ne uităm la o evoluţie preţurile cresc, scad”

Premierul spune că preţul la benzină va scădea. Despre creșterea prețurilor: „Dacă ne uităm la o evoluţie preţurile cresc, scad”

Florin Cîţu a vorbit la Digi24 despre scumpiri şi despre veniturile românilor. Premierul spune că este firesc ca într-o economie de piaţă preţurile să crească sau să scadă. Important este că, potrivit lui Florin Cîţu, anul acesta în România veniturile au crescut mai repede decât preţurile. Cu aproape 8% ar fi crescut veniturile românilor, în timp ce preţurile ar fi avut o creştere de doar 3%.

Florin Cîţu: La combustibili, scumpirea a venit din preţul petrolului internaţional, care a avut o creştere. Preţul acum scade, veţi vedea că şi preţul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferenţă de o săptămână, două săptămâni.

Preţul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, preţul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, preţul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaţilor preţului petrolului pe piaţa internaţională.

Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluţie, preţurile cresc, scad, asta este într-o economie de piaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt