Românii, trimişi de sărăcie la amanet

Românii, trimişi de sărăcie la amanet

Nevoia îi impinge pe mulţi români să treacă pragul caselor de amanet. Verighete, telefoane, genţi, ceasuri sau chiar dinţi de aur. Orice bun care poate fi valorificat şi înseamnă o sursă rapidă de bani. În spatele fenomenului este de multe ori sărăcia. Oamenii speră ca în felul acesta să-şi rezolve problemele….măcar temporar.

Neajunsurile îi trimit pe mulţi români la casele de amanet. Este singura variantă de a nu mai purta grija zilei de maine şi de a rezolva situaţiile financiare dificile.

Pentru câteva sute de lei oamenii sunt dispuşi să renunţe la obiectele de preţ…uneori mult prea personale.

Aproape 3.000 de lei a plătit casa de amanet pentru acei dinţi. Pentru că nu era un produs care putea fi revândut sub aceaşi formă, dinţii au fost topiţi, iar aurul refolosit. Însă ofertele bizare nu se opresc aici.

În spatele acestui obicei se ascunde o problemă mai gravă şi are la bază de multe ori sărăcia.

Ca să-şi recupereze bunurile amanetate, oamenii trebuie să plătească suma pe care au obţinut-o iniţial, plus un procent care diferă de la magazin la magazin. Dar mulţi renunţă la ele, nu pentru că nu ar mai avea nevoie, ci pentru că nu şi le mai permit, iar în astfel de cazuri, casa de amanet le scoate la vânzare cu mult sub preţul pieţei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt