Statul va plăti statul acasă

Statul va plăti statul acasă

Statul ar putea plăti zilele libere legale chiar şi angajaţilor de la privat! Este o propunere legislativă înregistrată la Senat , după ce mediul de afaceri s-a plâns că productivitatea companiilor scade din cauza prea multor sărbători legale. De altfel, România se află printre ţările fruntaşe în UE când vine vorba despre sărbătorile legale - 17 la număr.

Patronii se plâng de numărul ridicat de sărbători legale pe care trebuie să le acorde angajaţilor. Ele scad productivitatea companiilor, iar cheltuielile sunt suportate din fondul de salarii. Peste 50 de parlamentari din toate formaţiunile politice, în afară de AUR, au semnat o propunere legislativă prin care statul ar urma să compenseze fiecare liber acordat prin lege.

Oamenii nu vor pierde nicio zi liberă de la stat, asigură iniţiatorii proiectului. Asta înseamnă că Parlamentul va trebui să se gândească de două ori înainte să mai voteze noi sărbători legale. Fiecare va musca din bugetul de stat.

Compensarea unei singure zile libere de la stat ar putea aduce costuri de ordinul sutelor de milioane de lei sau a miliardelor, spun specialistii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt