Vacanţă ca-n filme în lumea reală

Vacanţă ca-n filme în lumea reală

Suntem din ce în ce mai pasionaţi de călătorii şi de explorarea lumii. Filmele pe care le-am văzut şi platformele de socializare sunt o sursă de inspiraţie atunci când vine vorba de alegerea destinaţiei de vacanţă, arată rezultatele unui studiu recent.

Întrebaţi cum şi-au ales destinaţia de vacanţă, 70% dintre tineri au răspuns că filmele i-au inspirat, în timp ce 75 % au văzut imagini sau clipuri pe platforme de socilaizare precum Instagram, Facebook şi TikTok. Este foarte la îndemâna, spun ei, să vezi fotografii impresionante cu locuri minunate, mâncare bună şi atracţii turistice unice. Colega mea, Georgia Pietreanu, a făcut un top al destinaţiilor a căror popularitate a crescut după ce mulţi turişti şi-au ales vacanţa în funcţie de serialul preferat. În top este şi Bucureştiul, ales datorită lui Wednesday.

Trip Advisor a făcut un top al destinaţiilor turistice care au câştigat popularitate datorita apariţiilor în filme sau seriale. Vi le povestesc pe primele cinci.

Mergem direct în Irlanda. La Galway, oraşul în care s-a filmat comedia neagră nominalizată pentru nouă Oscaruri, The Banshees of Inisherin. Chiar dacă Inisherin este o insulă fictivă, Inishmore nu este. Insula este faimoasă pentru peisajele sale impresionante şi pentru siturile arheologice şi istorice din zonă. În plus, pe insulă te poţi plimba în natură, poţi admira peisaje spectaculoase şi explora satele tradiţionale irlandeze.

Atlanta, Statele Unite ale Americii, oraşul unde se petrecerea o parte din ,,Pe aripile vântului", filmat acum mai bine de 80 de ani, a fost readus în atenţia publicului de Black Panther şi Wakanda Forever. Aşa că a ajuns în topul destinaţiilor turistice, pe locul 4. Aici, se poate vizita, printre altele, High Museum of Art, care găzduieşte o colecţie impresionantă de artă americană şi internaţională. Sunt expuse lucrări semnate de van Gogh, Monet sau Picasso.

O suprinză frumoasă - locul 3! După ce filmarea serialului Wednesday, inspirat din aventurile faimoasei Familii Adams, a avut loc în România, Bucureştiul a intrat în atenţia turiştilor şi a jurnaliştilor străni. Grădina Botanică, Casa Monteoru sau Calea Victoriei sunt câteva dintre atracţiile pe care vizitatorii le pot explora, spune Trip Advisor. Pe lângă popularitate, faptul că Bucureştiul este tot mai vizitat, aduce şi o creştere a economiei dar şi crearea de noi locuri de muncă.

Alberta, provincie din vestul Canadei şi zona unde s-a filmat ,,The Last of Us", este pe locul doi în topul celor mai iubite destinaţii. Alberta este acasă pentru unele dintre cele mai uimitoare atracţii naturale din Canada, cum ar fi Parcul Naţional Banff, Parcul Naţional Jasper şi Câmpul de gheaţă Columbia.

Primul loc îi revine Siciliei. Această bijuterie de insulă a fost descoperită de turişti dornici să experimenteze frumuseţea naturală şi bogăţia culturală, şi datorită cunoscutului serial de televiziune, The White Lotus. Palatul San Domenico datează din secolul al XV-lea şi oferă o vedere panoramică impresionantă asupra Golfului Naxos sau Muntele Etna, unul dintre cei mai cunoscuţi vulcani activi din lume. Sicilia este o combinaţie unică de culturi şi obiceiuri, dar este faimoasă şi pentru bucătăria sa- pastele, fructele de mare proaspete, îngheţata şi vinul.

Prin urmare, dacă nu ştiţi încă unde să mergeţi la vară, uitaţi-vă la filme şi sigur veţi găsi ceva inspiraţie!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt