Zboruri directe Români-SUA. Ce companie aeriană low-cost a primit autorizaţia pentru zborurile peste ocean

Zboruri directe Români-SUA. Ce companie aeriană low-cost a primit autorizaţia pentru zborurile peste ocean

Compania aeriană low-cost HiSky, înfiinţată în anul 2020 în Republica Moldova şi certificată ca operator aerian şi în România, a anunţat că a primit autorizaţia pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.

„După ce am parcurs cu succes toate etapele procesului de verificare, Departamentul Transporturilor din SUA ne-a oferit Permisul de Operator Străin de Transport Aerian. Asta înseamnă că, începând de astăzi, HiSky are dreptul de a opera zboruri către orice destinaţie din Statele Unite”, este mesajul companiei.
În prezent, HiSky operează din România zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare. Compania este şi principalul operator de curse charter, în parteneriat cu cei mai importanţi touroperatori din România şi Republica Moldova.
Compania a început în luna mai 2022 operarea primelor zboruri din noua bază operaţională a companiei, aeroportul Otopeni din Bucureşti. În urmă cu doi ani a fost anunţat că HiSky pregăteşte lansarea zborurilor de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj, a doua bază operaţională a companiei, după cea din Chişinău. 
Iulian Scorpan, fondator şi directorul general al HiSky, fost pilot şi director general la Air Moldova, a înfiinţat HiSky la Chişinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut. Compania ar urma să semneze un contract cu Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea pentru a asigura curse suplimentare către Capitală şi noi curse externe.
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, a anunţat că de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize. Muraru a explicat că anunţul oficial de admitere a României în programul Visa Waiver ar urma să vină în ianuarie 2024, iar din decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără viză.
Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile.
 

Afla mai multe desprehiskyzborurisua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt