Educația sexuală, doar cu acordul părinților - Focus Prima TV

Educația sexuală, doar cu acordul părinților

Elevii din România vor urma cursuri de educaţie sexuală. Însă doar cu acordul scris al părinţilor. Asta au descis în urmă cu puţin timp senatorii din Parlamentul României. Lucrurile nu sunt tranşate definitiv. Deputații vor avea ultimul cuvânt în ceea ce privește varianta finală a legii.

Orele de educație sexuală în școli vor fi derulate o dată pe semestru și doar cu acordul scris al părinților. Se vor numi programe de educație sanitară, iar scopul acestora va fi de a preveni contractarea de către elevi a bolilor cu transmitere sexuală. Educația sexuală stârnește însă de fiecare dată scandal în Parlament. Legea a fost trimisă la reexaminare de președintele Klaus Iohannis, care a cerut ca noua materie să nu presupună acordul părinților. Senatorii au respins cererea șefului statului.

Parlamantarii USR sunt cei mai fermi susținători ai introducerii orelor de educație sexuală în școli. În PNL
părerile sunt împărțite. Împotriva proiectului de lege sunt și aleșii PSD și AUR.

Biserica Ortodoxă Română se poziționează și ea împotriva legii educației sexuale. Valentin Bănescu, purtătorul de cuvânt al instituției, spune că motivul pentru care România are cele mai multe mame minore din Europa nu este absenţa unei ore din orarul elevilor, ci disoluţia familiei.

Majoritatea țărilor scandinave, central și vest-europene includ elemente obligatorii din această tematică în programa școlară. Educația sexuală figurează ca materie opțională în Spania, Italia și câteva țări din estul și sud-estul Europei.

Total
0
Shares
Total
0
Share