Efectele pandemiei asupra copiilor - Focus Prima TV

Efectele pandemiei asupra copiilor

Pandemia a lăsat urmări vizibile și asupra copiilor. În timp ce parcurile și școlile au fost închise o perioadă, unii părinții au adoptat cea mai ușoară alternativă care să-i țină pe cei mici ocupați: expunerea lor în fața gadgeturilor. Acest lucru a generat însă urmări serioase, cum ar fi întârzieri de reacție sau pierderea interacțiunii cu adultul. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că cei mai afectați sunt copii de până la 5 ani, care nu ar trebui să fie deloc lăsați în fața micilor ecrane.

Lipsa de mișcare cauzată de pandemie a dus la anumite întârzieri în dezvoltarea celor mici. Specialiștii au observat faptul că efectele negative sunt deja foarte mari, iar vizita la medic este o necesitate. Este nevoie doar de 6 săptămâni ca un copil să adopte o poziție incorectă, ce poate fi modificată doar prin activități fizice repetate. De asemenea, reducerea activității fizice crește riscul la diabet, depresii și diferite dependențe, avertizează medicii.

Părinții trebuie să pună în balanță timpul pe care copiii îl petreceau înainte de pandemie în aer liber și timpul alocat acum mișcării, spun specialiștii.

Supraexpunerea copiilor în fața micilor ecrane este un alt fapt care poate avea urmări serioase. Primul semn care ar trebui să dea de gândit părinților este pierderea, faptul că cel mic nu înțelege limbajul simplu, vizual și nu arată cu degetul atunci când vrea ceva. Specialiștii spun însă că acest tip de autism virtul nu este la fel de grav ca cel clasic, iar dacă este consultat la timp de medic, se poate recupera total.

Florentina are un băiat de 4 ani, Damian. Cel care a observat nereguli la copil și a convins-o să meargă la terapie a fost bunicul. După un an de zile s-a recuperat aproape complet.

Efectele cauzate de pandemie asupra copiilor trebuie identificate la timp și vindecate, astfel încât ele să nu devină
permanente și fără posibilitate de recuperare.

Total
0
Shares
Total
0
Share