Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, depăşindu-l pe Jeff Bezos – Focus Prima TV

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, depăşindu-l pe Jeff Bezos

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, era cel mai bogat om din lume din 2017, iar averea sa este în prezent de 184 de miliarde de dolari.

Creşterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marchează cea mai rapidă ascensiune din istori la vârful topului miliardarilor, o întorsătură financiară spectaculoasă pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagină a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla şi a garantării acţiunilor companiei de către acesta cu averea personală.

Musk a început anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari şi abia dacă se încadra în topul celor mai bogaţi 50 de oameni.

Creşterea de peste nouă ori a preţului acţiunilor Tesla în ultimul an, alături de pachetul generos de beneficii, i-a mărit averea netă cu peste 150 de miliarde de dolari.

Între timp, preţul acţiunilor Amazon a rămas mai scăzut din cauza posibilei înăspriri a legislaţiei de către Washington.

Elon Musk l-a depăşit pe Warren Buffett în luna iulie, devenind al şaptelea cel mai bogat om din lume. În noiembrie, Musk l-a depăşit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea în topul miliardarilor. Totodată, Musk a acumulat în ultimele 12 luni o avere mai mare decât întreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de dolari.

Total
0
Shares
Total
0
Share