Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj: „Aș face un test, să vedem dacă putem relua festivalurile în vară” - Focus Prima TV

Emil Boc propune organizarea unui concert experiment la Cluj: „Aș face un test, să vedem dacă putem relua festivalurile în vară”

Picture of rock concert, music festival, New Year eve celebration, party in nightclub, dance floor, disco club, many people standing with raised hands up and clapping, happiness and night life concept

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le propune autorităților de la București organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celor din Barcelona, unde 5.000 de participanți au participat la un eveniment pentru a se analiza dacă riscul de infectare cu COVID-19 este atât de mare. Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Total
0
Shares
Total
0
Share