Subsecretarul de stat american pentru resurse energetice subliniază importanţa Coridorului Vertical, „un proiect vizionar”

Subsecretarul de stat american pentru resurse energetice subliniază importanţa Coridorului Vertical, „un proiect vizionar”

Coridorul Vertical este următorul proiect vizionar pentru dezvoltarea energetică a regiunii, a declarat subsecretarul de stat american pentru resurse energetice, Jeffrey Pyatt, la Forumul Macedonia de Est şi Tracia, scrie financialintelligence.ro.
Şeful Transgaz, Ion Sterian, a vorbit despre importanţa acestei investiţii, care a atras, astfel, ţările din jur să participe la proiect.
Jeffrey Pyatt a spus că folosind infrastructura existentă din Grecia către Ucraina, „Coridorul Vertical va permite GNL importat prin Grecia să umple rezervoarele uriaşe de stocare din Ucraina, oferind o nouă sursă de gaze naturale pentru Europa Centrală şi Balcanii de Vest, contribuind astfel la reducerea volatilităţii preţurilor”. Astfel, proiectul va sprijini intenţia UE de a se deconecta complet de la gazele naturale ruseşti în următorii trei ani.
Potrivit surselor financialintelligence.ro, 27 de companii, printre care şi unele româneşti, şi-au arătat interesul pentru dezvoltarea Coridorului Verical şi au depus oferte neangajante pentru 2024-2050În luna mai ar putea fi depuse cererile angajante de capacitate.
La începutul anului, Ion Sterian, şeful Transgaz, sublinia prestigiul şi securitatea energetică pe care le va aduce acest coridor.

Afla mai multe desprecoridor verticaltransgazproiect
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt