Etapa a doua a vaccinării, un haos – Focus Prima TV

Etapa a doua a vaccinării, un haos

Etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus a debutat cu stângul în aproape toată țara! Vorbim fie de orașe în care vaccinul nu a mai ajuns, fie de centre de imunizare care nu sunt funcționale. Chiar și acolo unde medicii au putut inocula prima doză pacienților, nervii au fost întinși la maximum din cauza aglomerației create în centrele de profil.

La Craiova a fost agitație încă înainte ca ușile centrului de vaccinare să se deschidă. Sistemul de înregistrare pentru vaccinul anti-covid s-a blocat aproximativ o oră, astfel că zeci de oameni au așteptat în frig la intrare, nemulțumiți că programările le-au fost amânate.

Un alt mare oraș, o situație similară. Un singur centru de vaccinare din Suceava deservește întreaga populație a celui mai mare centru urban al Bucovinei.

Probleme sunt de altfel la nivelul întregului județ. Astăzi ar fi trebuit să fie funcționale 14 centre de vaccinare. În realitate sunt operaționale fix jumătate. Celelalte nu pot funcționa pentru că primăriile nu au dat încă aviz ca acestea să fie transformate în puncte de imunizare.

La malul mării, mii de constănțeni au fost programați pentru vaccinarea COVID la o adresă greșită. Oamenii au primit pe email adresa Spitalului Militar de pe Bulevardul Mamaia, în loc să fie direcționați la Spitalul ridicat de Armată pe stadionul de lângă Gară.

Doar astăzi au fost programați 480 de constănțeni la Spitalul Armatei de pe stadion. Vârstnicii stau în picioare, în frig, iar unii dintre ei nu reușesc să intre deloc, dacă nu figureaza în tabelele de pe internet.

La Galați, numărul centrelor de vaccinare este mulțumitor, spun reprezentanții autorităților locale. Le lipsește însă vaccinul. În Sala Sporturilor din oraș, ar putea fi vaccinați 12 oameni simultan. Cantitatea mică de ser disponibil face ca un singur punct de vaccinare să fie utilizat de personalul medical.

Și aici ca și în întreaga țară puțini dintre cei veniți la vaccinare au fost programați de medicii de familie.

La Timisoara cateva sute de persoane s-au inscris pe platformele de vaccinare în prima zi. Cei mai multi, la Spitalul CFR din Timisoara. Aici a fost inghesuiala inca de la prima ora. Programul de scanare a cartilor de identitate a fost și el blocat timp de câteva zeci de minute astfel încât documentele au fost introduse manual.

Total
0
Shares
Total
0
Share