Etapele vaccinării anti-Covid în România și „listele” din ministere. Dr. Gheorghiță: „Nu va fi nimeni forțat” – Focus Prima TV

Etapele vaccinării anti-Covid în România și „listele” din ministere. Dr. Gheorghiță: „Nu va fi nimeni forțat”

Strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19 va cuprinde trei etape, iar primii care vor primi vaccinul sunt cei din sistemul sanitar și care deservesc activitățile critice. Listele trimise în ministere au rolul de a identifica și număra acest personal, nu sunt „liste de înscriere” la vaccin.

Locotenent-colonelul Valeriu Gheorghiță, medicul militar care va coordona campania de vaccinare împotriva Covid-19 în România, a explicat pentru Europa Liberă care sunt persoanele care vor avea prioritate la vaccinare, atunci când un vaccin împotriva Sars-Cov2 va deveni disponibil și va ajunge în România.

De asemenea, el a lămurit și de ce în aceste zile, în ministere se fac „liste” de personal pentru campania de vaccinare anti-Covid: este vorba despre identificarea și cuantificarea personalului care deservește activități critice ale statului, pentru a avea o situație a necesarului de doze de vaccin, dar și de un fel de „sondaj de opinie”, pentru a vedea câți sunt dispuși să se vaccineze, pentru că nimeni nu va putea fi obligat să o facă.

Total
0
Shares
Total
0
Share