Eduard Hellvig şi-a dat demisia din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii

Eduard Hellvig şi-a dat demisia din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii
foto: SRI

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii, şi-a anunţat luni demisia din funcţia de pe care o deţine de aproximativ şapte ani.

 

În scurta alocuţiune ţinută, el a spus că şi-a îndeplinit obiectivele mandatului, SRI s-a transformat în mod major, şi că demisia sa este un gest de sănătate politică.

 

Analiştii privesc această demisie ca pe un final al tensiunilor despre care se spune că ar fi existat între Hellvig şi preşedintele Iohannis, mai ales în ultimul an, când nici nu şi-ar fi vorbit.

 

„E o ştire mai importantă decât rotativa guvernamentală. Întrebarea este una politică: ce va face în continuare şi ce l-a făcut să demisioneze chiar azi. Hellvig are o legătură strânsă şi foarte puternică cu preşedintele Iohannis, de care a fost foarte apropiat, ar trebui întâi să răspundem la întrebarea – care mai este relaţia dintre şeful statului şi directorul SRI, se pare că nu mai există comunicare între cei doi de peste un an de zile. Vedem o scenă pe care am mai trăit-o prin demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de director al SIE. Nu cred că Eduard Hellvig va dispărea, ci va deveni un personaj politic”, a declarat la Prima News realizatorul Insider Politic, Sebastian Zachman

 

Afla mai multe despresridirectordemisie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt