Jurnalist la Deutsche Welle: Rusia nu va începe un conflict cu NATO, pentru că ştie că nu are decât de pierdut din aşa ceva

Jurnalist la Deutsche Welle: Rusia nu va începe un conflict cu NATO, pentru că ştie că nu are decât de pierdut din aşa ceva
foto: Pixabay

Oficialul român care a cerut militari germani în România (premierul Marcel Ciolacu n.red.) a făcut o greşeală şi a arătat că nu este documentat corespunzător, a declarat la Prima News analistul militar Ion Petrescu.

 

„Dacă ar fi consultat şeful de stat major al armatei noastre ar fi aflat că România ţine de batalionul NATO de la Napoli. Ridicarea la rangul de brigadă se va face treptat, multe unităţi vor sta în ţările în care sunt, pregătite de intervenţii de urgenţă. Demersul este salutar, dar ar fi avut nevoie de o consiliere pe plan militar”, a spus Petrescu.

 

El a precizat că ajutorul NATO pentru Republica Moldova depinde şi de implicarea acestei ţări.

 

„Atâta vreme cât Republica Moldova îşi menţine statutul de neutralitate, ajutorul NATO va fi diminuat. Cât nu este membru NATO, se poate sprijini pe SUA, cu care are un acord bilateral şi pe România”, a precizat analistul.

 

Jurnalistul Robert Schwartz, senior editor la Deutsche Welle, a subliniat că Zelensky are un sprijin masiv din partea populaţiei din Ucraina.

 

„A arătat că este un lider politic aproape providenţial în această agresiune rusească. Moscova nu va începe un conflict cu NATO, pentru că ştie că nu are decât de pierdut din aşa ceva”, a precizat jurnalistul.

Afla mai multe despreucrainanatosummitvilnius
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt