Scene dramatice din cauza indundaţiilor, salvări la limită dintre puhoaiele de apă

Scene dramatice din cauza indundaţiilor, salvări la limită dintre puhoaiele de apă
foto: Pixabay

A fost prăpăd în ultimele 24 de ore în aproape toată ţară! Bilanţul este tragic: patru oameni au murit în urma furtunilor violente şi zeci au ajuns la spital. Un drum naţional din Tulcea a fost locul unor scene dramatice azi: maşinile au rămas blocate din cauza unei viituri puternice. Autoturismele au fost luate de apă, iar oamenii au fost scoşi cu greu  de pompieri. Salvatorii i-au pus pe toţi într-un buldoexcavator şi i-au dus într-un loc sigur.

După ploile torenţiale, o viitură a blocat, în această dimineaţă, drumul naţional 22 D, la ieşirea din localitatea Horia din judeţul Tulcea. Apele au răbufnit furioase şi au acoperit şoseaua, luându-i prin surprindere pe şoferi. Zeci de maşini au rămas blocate ore în şir. Un autoturism a fost luat de ape şi s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Trei oameni au reuşit să coboare la timp şi s-au refugit pe o mică insulă de nisip care se formase în urma viiturii. Alte două persoane au reuşit să ajungă la marginea drumului, dar au rămas blocate acolo.  În total, 9 oameni au fost salvaţi de pompieri.

Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri. Pompierii au reuşit să scoată maşina care fusese efectiv înghjiţită de viituri.

ISU Tulcea a transmis şi un mesaj RoAlert şi i-a sfătuit pe oameni să nu iasă deloc din casă, să evite zonele inundate şi chiar să se pregătească pentru o eventuală evacuare.

Orădenii nu au scăpat după furtuna violentă de acum două zile, când vântul a depăşit 140 de kilometri pe oră. Specialiştii o compară cu o tornadă puternică, un fenomen care nu a mai avut loc până acum în România.

În Botoşani, doi oameni, frate şi soră, au murit după loviţi de fulger. Erau pe câmp, voiau să îşi ia animalele acasă, dar a început furtuna. S-au adăposit sub un pom care a fost lovit de fulger.

Şi în Bucureşti a plouat torenţial, iar străzile s-au inundat.

Şi pe cer a fost spectacol. A fulgerat câteve ore bune şi cerul s-a luminat. În Bucureşti, fulgerele s-au văzut cel mai bine.

Până la ora 21 în 9 judeţe rămâne valabil un cod galben de vânt puternic şi vreme instabilă. De mâine însă se întoarce canicula. Vremea se încălzeşte, iar în weekend vor fi şi 37 de grade în sud.

Afla mai multe despreinundatiifurtunivreme extrema
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt