Străzi înghiţite de apă, oameni salvaţi din maşini - prăpăd în Dobrogea după ploile torenţiale

Străzi înghiţite de apă, oameni salvaţi din maşini - prăpăd în Dobrogea după ploile torenţiale

Ultimul episod de furtuni şi ploi torenţiale a adus din nou potopul în unele zone. La Tulcea a plouat atât de mult, încât orasul s-a inundat în doar câteva minute. În centru, maşinile au început să plutească, iar străzile s-au transformat în râuri cu debit uriaş. Trei oameni care au rămăs blocaţi în autoturism au fost salvaţi de pompieri.A plouat de-a rupt pământul în Tulcea şi în câteva zeci de minute nu s-a mai putut circula. Canalizarea nu a mai făcut faţă, iar apa a răbufnit pe străzi. Mai multi localnici au avut nevoie de ajutor, iar pompierii au primit numeroase solicitari de intervenţii. Câteva echipaje de la ISU Tulcea au fost trimise ca să salveze oameni blocaţi într-o maşină,

Toata noaptea, salvatorii au intervenit la locuintele si la gospodariile afectate, ca să evacueze apa. Precipitaţiile căzute în Tulcea au cumulat 40 de litri pe metrul pătrat. Autorităţile au emis şi un mesaj ro alert pentru oraş, dar şi pentru localităţile învecinate.

A plouat torenţial şi la Brăila.

Deşi ploaia a durat puţin, străzile s-au inundat masiv. Circulaţia s-a blocat sub podul feroviar, iar mai multe autobuze şi maşini au aşteptat minute în şir ca drumul să fie deblocat.

După câteva zile în care temperaturile au mai scăzut, iar românii au putut, în sfârşit, să respire, un nou val de caniculă loveşte iar toată ţara.  Vineri va fi cea mai călduroasă zi.

Ploile şi furtunile iau o pauză deocamdată, în weekend, dar vor reveni în toate regiunile. Pe tot parcursul lunii august, spun meteorologii,  vor fi şi perioade de caniculă, dar şi perioade cu diferenţe de temperatură chiar şi de 10 grade, de la o zi la alta.

Afla mai multe despreinundatiifurtunicanicula
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt