Experimentul eșuat al Slovaciei cu Sputnik V: doar 8.000 de oameni l-au făcut. O nouă lovitură de imagine pentru vaccinul rusesc - Focus Prima TV

Experimentul eșuat al Slovaciei cu Sputnik V: doar 8.000 de oameni l-au făcut. O nouă lovitură de imagine pentru vaccinul rusesc

Antalya, TURKEY – August 11, 2020. The Covid-19 coronavirus vaccine produced in Russia named Sputnik-V.

În urmă cu aproape patru luni, fostul premier slovac Igor Matovic a pariat că decizia sa unilaterală de a cumpăra 2 milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V va da roade, chiar dacă acest lucru l-a costat funcția. Dar din cele 200.000 de vaccinuri care au intrat în țară, în prima tranșă, au fost folosite doar 8.000, pentru că oamenii nu le-au vrut, relatează Politico.

Cererea pentru Sputnik V este atât de scăzută, încât guvernul încearcă acum să scape de marea majoritate a celor 200.000 de doze pe care le-a cumpărat, prin vânzare sau donație către alte țări. Joi a fost ultima zi în care a fost folosit vaccinul rusesc, iar dozele expiră la sfârșitul lunii iulie.

Slovacia a devenit al doilea stat membru al Uniunii Europene care a utilizat vaccinul Sputnik V, după Ungaria. Vaccinul rusesc nu este încă aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Patru țări din Balcanii de Vest – Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Albania și Muntenegru – ar putea fi printre țările care primesc dozele nedorite, fie ca donații, fie ca achiziții. Guvernul a anunțat săptămâna trecută că va dona un număr nespecificat acestor țări „și va contribui astfel la atingerea obiectivului comun de reducere a consecințelor pandemiei”.

Total
0
Shares
Total
0
Share