Experți în drepturile omului: “Navalnîi este ţinut în condiţii care se aseamănă torturii, pedepselor sau tratamentelor crude” – Focus Prima TV

Experți în drepturile omului: “Navalnîi este ţinut în condiţii care se aseamănă torturii, pedepselor sau tratamentelor crude”

Opozantul rus Alexei Navalnîi, care se află de trei săptămâni în greva foamei în închisoare, este ”în mare pericol” şi trebuie evacuat în străinătate, au declarat miercuri patru experţi în drepturile omului mandataţi de ONU, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Le cerem urgent autorităţilor ruse să vegheze ca dl Navalnîi să aibă acces la propriii săi medici şi să-i permită să fie evacuat în străinătate pentru un tratament medical urgent, aşa cum au făcut în august 2020. Reafirmăm că guvernul rus este responsabil pentru viaţa şi sănătatea dlui Navalnîi în timpul detenţiei sale”, au scris experții într-un comunicat.

“Noi credem că viaţa dlui Navalnîi este în mare pericol”, afirmă cei patru experţi independenţi numiţi de Consiliul ONU pentru drepturile omului, dar care nu fac declaraţii în numele acestui organism.

Total
0
Shares
Total
0
Share