Explicația unui medic despre eficiența vaccinului Covid împotriva noii tulpini care ar fi ajuns în România – Focus Prima TV

Explicația unui medic despre eficiența vaccinului Covid împotriva noii tulpini care ar fi ajuns în România

Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Gindrovel Dumitra, a declarat, duminică, după primele informații despre posibila prezență a noii tulpini de coronavirus în România, că vaccinul anti-Covid ar trebui să fie eficient împotriva acestei variante.

Medicul Gindrovel Dumitra spune că noua tulpină din Marea Britanie care este mai contagioasă, chiar dacă nu se confirmă în acest caz, “va fi doar o chestiune de timp până ajunge și în România”.

“Este vorba de o tulpină care are doar o infecțiozitate mai mare și nu determină cazuri mai grave. Asta este vestea bună.

Vestea proastă este caracterul de contagiozitate crescut, care poate să aducă un număr mai mare de îmbolnăviri într-o unitate de timp și poate să ne reîntoarcă la situația în care vom avea iar în secția de ATI un număr foarte mare de cazuri și mai ales un număr foarte mare de decese. Asta contează până la urmă.

Total
0
Shares
Total
0
Share