Expoziții inedite în tramvaie și autobuze - Focus Prima TV

Expoziții inedite în tramvaie și autobuze

Călătoria cu tramvaiul sau autobuzul poate fi uneori plictisitoare și obositoare. Nu însă și la Oradea, unde conducerea societății de transport în comun a decis, în premieră națională, să proiecteze pe ecranele din mijloacele de transport, sute de fotografii, premiate la cele mai importante concursuri de profil din Europa. Astfel, în timpul călătoriei, orădenii și turiștii au șansa să vadă imagini cu cele mai frumoase monumente din oraș, cu cele mai căutate capitale europene, dar și fotografii realizate în orașele din Ucraina, înainte ca acestea să fie afectate de bombardamente.

Începând cu aceste zile, călătoria cu tramvaiul sau autobuzul prin Oradea, poate fi o adevărată aventură. Conducerea
Oradea Transport Local a decis ca pe panourile electronice din mijloacele de transport în comun să redea unele dintre
cele mai frumoase fotografii, realizate în ultima perioadă. Astfel, călătoria poate fi mult mai plăcută și interactivă iar
localnicii și turiștii sunt ademeniți să ridice privirea din ecranul telefonului mobil.

În total, sunt redate 175 de fotografii din cadrul a trei expoziții. Prima proiecție prezintă imagini artistice de o reală valoare, cu străzi și atracții turistice din Europa, realizate de artiști renumiți din China și Japonia dar și din Cehia, Grecia, Portugalia sau Malta. Cea de-a doua, numită sugestiv „Învierea”, redă publicului larg fotografii care arată felul în care este sărbătorit Paștele, în regiunea Ivano-Frankivsk, o zonă grav afectată de bombardamentele rusești. Un alt calup de imagini face parte din expoziția „Orașul lui Sfântul Ladislau este orașul meu” și prezintă cele mai importante clădiri și monumente istorice din Oradea. Toate acestea vor fi proiectate pe ecranele din mijloacele de transport în comun până pe 16 iunie, apoi vor fi schimbate cu altele, premiate în cadrul altor expoziții fotografice.

Pe viitor, Oradea Transport Local își dorește să proiecteze astfel de imagini și pe panourile din stațiile de așteptare.

Total
0
Shares
Total
0
Share