A murit preşedintele Parlamentului European, David Sassoli

A murit preşedintele Parlamentului European, David Sassoli

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de 11 ianuarie, la ora 01:15, la vârsta de 65 de ani, conform dpa.

Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano, conform informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo. Pe Twitter, Cuillo a precizat că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore.

La 10 ianuarie 2022, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie "din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar".

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit. În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor. În acest caz, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta.

Social-democratul italian se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare Parlamentul (n. r. 18 ianuarie 2022) va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024).

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt