Aeroportul din La Palma, închis

Aeroportul din La Palma, închis

Este a şaptea zi în care vulcanul Cumbre Vieja continuă să erupă după jumătate de secol de inactivitate. Din cauza
intensificării exploziilor, pompierii au fost nevoiţi să se retragă iar autorităţile au evacuat alte 3 sate. Şi aeroportul de pe insulă a fost închis pentru prima oară de la începerea erupţiei. Până acum, peste 6000 de oameni au fost evacuaţi şi sute de case şi şcoli au fost distruse.

Zborurile au fost anulate iar aeroportul a fost închis. Exploziile din ce în ce mai violente din ultimele ore şi norul de cenuşă format deasupra insulei au obligat autorităţile să ia noi măsuri pentru a-i proteja pe oameni. Deşi le-au spus iniţial să stea în case, departe de gazele toxice, autorităţile au decis în cele din urmă să evacueze mai multe sate care până acum nu se aflau în pericol. Localnicii dar şi turiştii aflaţi pe insula înghiţită de lavă trăiesc momente de groază.

Imaginile filmate cu o dronă în care o casă este ocolită de lavă ca prin minune au făcut înconjurul internetului. Casa aparţine unor bătrâni de origine daneză care nu au călătorit pe insulă de când a început pandemia. Proprietarii au aflat că locuinţa lor a fost salvată din imaginile postate pe internet.

Coloana de fum şi cenuşă formate în urma erupţiei se ridică la peste 4,000 de metri în aer iar două râuri de lavă topesc tot ce le stă în cale. Printre acestea, mai multe culturi de banane. La Palma este cunoscuta pentru producţia unui sfert din renumitele banane ale Insulelor Canare iar după ce au rămas fără case, oamenii se tem că vor rămâne şi fără locuri de muncă dacă culturile vor fi distruse în întregime.

Autorităţile au anunţat deja că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-i ajuta pe oamenii care locuiesc pe insulă să revină la o viaţă normală. Daunele provocate de vulcanul al cărei erupţie nu se ştie când va lua sfârşit sunt estimate la peste 140 de milioane de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt