Alegeri prezidenţiale în Franţa. Macron şi Le Pen se luptă din nou pentru voturile francezilor. Ce s-a schimbat faţă de finala din 2017

Alegeri prezidenţiale în Franţa. Macron şi Le Pen se luptă din nou pentru voturile francezilor. Ce s-a schimbat faţă de finala din 2017

Turul doi al alegerilor prezidenţiale franceze, care are loc duminică, 24 aprilie, reprezintă o reeditare a scrutinului din 2017, când tot cei doi candidaţi, Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, s-au înfruntat pentru a ajunge la Palatul Elysee. Diferenţa faţă de acum cinci ani este că Macron este preşedintele în funcţie şi îşi apără poziţia pe care ultimii doi predecesori ai săi nu au reuşit să o apere. Marine Le Pen este un politician aflat la a treia încercare de a ajunge preşedinte. Deşi scorul electoral al candidatei de extremă dreaptă a crescut faţă de ultimele alegeri, lidera extremistă este în continuare depăşită în sondaje de preşedintele francez în exerciţiu, care a câştigat ultima dezbatere politică de miercuri seara. 

Alegerile prezidenţiale din Franţa vor fi o revanşă pentru Marine Le Pen faţă de turul doi al algerilor din 2017, atunci când s-a confruntat şi a fost învinsă de Emmanuel Macron, un competitor politic care nu era susţinut de partidele tradiţionale.

Macron a câştigat acea cursă electorală cu aproape două voturi la unu. Dar, în timp ce candidaţii au rămas aceiaşi, cursa electorală din 2022 se prefigurează să fie mult diferită, remarcă CNN.

Afla mai multe desprealegerifrantale penmacron
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt