Alitalia, ultimul zbor

Alitalia, ultimul zbor

Destinaţie finală pentru Alitalia! După aproape 8 decenii de activitate, compania aeriană naţională a Italiei s-a desfiinţat. Aseară a făcut ultimul său zbor. Pandemia a grăbit sfârşitul Alitalia, companie care, în ultimii ani, pierduse mult în faţa firmelor low-cost, dar şi a trenurilor de mare viteză.

Ultimul zbor Alitalia a avut loc pe ruta Cagliari - Roma. Înainte de decolare, pilotul le-a transmis pasagerilor un mesaj emoţionant, de rămas-bun

Ajunşi pe aeroportul Fiumicino din Roma, pasagerii ultimului zbor al Alitaliei au fost copleşiţi de emoţii

Noua companie, Italia Transporto Aero, va avea, pentru început, doar 52 de avioane şi 2.800 de angajaţi, mai puţin de jumătate din flota Alitaliei. Acest lucru a generat, în ultima vreme, numeroase proteste din
partea celor care îşi vor pierde locurile de muncă. O manifestaţie în acest sens a avut loc şi aseară în faţa aeroportului Fiumicino din Roma, după ultimul zbor al Alitaliei.

În următorii trei ani, Guvernul italian va investi 1,35 miliarde de euro în noul operator. Potrivit acordului negociat cu Comisia Europeană, Italia Transporto Aero va trebui să fie profitabilă până în 2025.

Afla mai multe desprealitaliatop stiriultimul zbor
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt