Analist de politică externă: Balcanii de Vest rămân în continuare butoiul cu pulbere al Europei

Analist de politică externă: Balcanii de Vest rămân în continuare butoiul cu pulbere al Europei

Sunt din ce în ce mai multe conflicte îngheţate care riscă să se dezgheţe, şi nu doar în Europa, a declarat la Prima News Marin Gherman, lector originar din Cernăuţi.

„Rusia şi-ar dori un alt conflict în interiorul Europei, pentru a distrage atenţia de la zona ucraineană, dar nu avem deocamdată dovezi că Moscova e în spatele acestor probleme”, a spus Gherman.

Sunt conflicte îngheţate şi în multe foste republici sovietice, spune şi analistul de politică externă Miroslav Taşcu Stavre.

„Situaţia din Kosovo trenează de la declararea unilaterală a independenţei. Se discută despre integrarea Balcanilor de Vest în UE, dar şi aici trenează lucrurile. Integrarea este răspunsul pe care-l putem da Rusiei”, a subliniat analistul.

Balcanii de Vest rămân în continuare butoiul cu pulbere al Europei, a arătat Dorin Popescu, analist de politică externă.

„Această reţea de conflicte a existat dintotdeauna în Balcanii de Vest. Autorităţile kosovare sunt vinovate de această escaladare, sunt convins că această tensiune nu va dura mult, dar trebuie să ne aşteptăm periodic la ascuţire de conflicte în zonă”, a adăugat Popescu.

Afla mai multe despreeuropakosovorazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt