Armata pierde războiul cu traficanţii

Armata pierde războiul cu traficanţii

Armata columbiană înregistrează pierderi grele într-un război atipic. Doar în cursul zilei de ieri, patru militari au fost ucişi într-o ambuscadă. În ultimele 2 săptămâni, alţi 7 soldaţi şi-au pierdut viaţa în atacuri similare. Responsabili pentru valul de crime îndreptate împotriva personalului militar sunt membrii celei mai puternice grupări de traficanţi de droguri din America de Sud.

Atacul a avut loc în localitatea columbiană Santa Lucia, situată în nord-vestul ţării, unul dintre fiefurile clanului Del
Golfo. Locuitorii din zonă au filmat momentul în care străzile localităţii s-au transformat brusc într-o scenă din teatrele de operaţiuni. În ambuscada pusă la cale de traficanţi au fost ucişi un căpitan de armată şi trei soldaţi.

Militarii columbienii sunt acum ţinta atacurilor de răzbunare orchestrate de clanul Del Golfo. Liderul acestei grupări, Otoniel, a fost arestat luna trecută în cadrul unei operaţiuni la care a luat parte inclusiv armata. Iar lupta nu este pe atât de inegală precum pare. Uriaşa reţea de traficanţi dispune potrivit estimărilor oficiale de aproximativ 4 mii de oameni înarmaţi şi vinde anual droguri în valoare de mai multe miliarde de dolari.

În mai puţin de o lună, liderul celei mai puternice grupări criminale din Columbia urmează să fie extrădat în Statele Unite ale Americii. Acolo el va fi judecat şi riscă închisoarea pe viaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt