Arme chimice în Siria: Damascul trebuie să plătească (şeful diplomaţiei germane)

Arme chimice în Siria: Damascul trebuie să plătească (şeful diplomaţiei germane)

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat luni că regimul sirian "trebuie tras la răspundere" după o anchetă a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) care a ajuns la concluzia că Damascul a utilizat arme chimice într-un atac în Siria în 2018, relatează AFP.

"Pentru noi este clar că o încălcare atât de evidentă a dreptului internaţional nu trebuie să rămână fără consecinţe", a denunţat şeful diplomaţiei germane într-un comunicat. "Cei responsabili trebuie traşi la răspundere", a adăugat el.

Echipa de identificare şi de anchetă (IIT) a OIAC a concluzionat la finalul unei investigaţii că armata aerului siriană a "utilizat arme chimice la 4 februarie 2018 la Saraqeb", aproximativ 50 kilometri sud de Alep, potrivit raportului publicat luni la Haga.

Statele membre ale OIAC urmează să se pronunţe prin vot luna aceasta asupra posibilităţii de a impune sancţiuni împotriva Siriei, care s-ar putea trezi cu dreptul de vot suspendat în cadrul organizaţiei dacă ţara nu va lua măsuri.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt