Atena este ameninţată de incendiile de vegetaţie. 6 locuitori din suburbiile capitalei Greciei şi un pompier au fost duşi la spital

Atena este ameninţată de incendiile de vegetaţie. 6 locuitori din suburbiile capitalei Greciei şi un pompier au fost duşi la spital

Incendiile de vegetaţie se apropie de Capitala Greciei. Marţi, aproape 80 de copii au fost evacuaţi dintr-o tabără de vară iar rezidenţii unui sat din apropierea Atenei şi-au părăsit casele, în vreme ce flăcările se întindeau la marginea metropolei, potrivit Reuters. Grecia trece prin cea mai gravă perioadă caniculară din ultimii mai mult de 30 de ani.

 Cel puţin şase rezidenţi din suburbiile aflate în nordul Atenei, afectate de un incendiu mare de vegetaţie, şi un pompier au fost duşi la spital, după ce au reclamat probleme de respiraţie în urma combinaţiei de fum gros şi căldură intensă, relatează agenţia de presă Ateniano-Macedonă (ANA-MPA), adăugând că aceştia probabil se vor recupera.

Autorităţile din sănătate au trimis o maşină de urgenţă şi nouă ambulanţe în vecinătatea focului pentru a acorda asistenţă, dacă este nevoie, pentru salvatori şi locuitori, conform ekathimerini.

Poliţia elenă a transmis că 14 oameni care au apelat linia de urgenţă au fost evacuaţi în siguranţă din casele lor.

Publicaţia online mai scrie că un număr necunoscut de locuitori, pompieri şi poliţişti sunt prinşi între două fronturi ale incendiului masiv de vegetaţie care deja a distrus case în suburbia Varipopi şi se răspândeşte către Thrakomakedones.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt