Belgia aprobă săptămâna de lucru de 4 zile. Angajaţii pot alege să lucreze 10 ore pe zi pentru a beneficia de 3 zile de weekend

Belgia aprobă săptămâna de lucru de 4 zile. Angajaţii pot alege să lucreze 10 ore pe zi pentru a beneficia de 3 zile de weekend

Belgienii vor avea dreptul să lucreze patru zile pe săptămână fără a le fi reduse salariile, conform reformelor economice agreate de coaliţia aflată la guvernare, scrie The Guardian. Angajaţii vor putea opta pentru zile de lucru mai lungi pentru a beneficia de pe urma unui weekend de trei zile.

Belgienii vor putea alege să lucreze 10 ore pe zi, în loc de 8, scrie Reuters. De asemenea, angajaţii îşi vor putea schimba programul de lucru de la o săptămână la alta pentru a-şi organiza mai bine viaţa privată.

Companiile pot refuza cererea angajaţilor pentru a restrânge săptămâna de lucru, timp în care aceştia vor lucra acelaşi număr de ore ca şi până acum, dar angajatorii trebuie să îşi justifice decizia.

Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, a spus că obiectivul reformelor din piaţa muncii este să creeze o economie mai dinamică şi mai productivă.

De Croo a spus că ţara sa nu oferă acelaşi grad de dinamism precum alte state. „După doi ani dificili, piaţa muncii a evoluat. Prin acest acord, stabilim punctul de referinţă a unei economii performante.”

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt