Bilanţul taifunului Rai a ajuns la 75 de morţi

Bilanţul taifunului Rai a ajuns la 75 de morţi

Cel puţin 75 de persoane şi-au pierdut viaţa în Filipine în urma taifunului Rai, cel mai puternic care a lovit ţara anul acesta, potrivit bilanţurilor oficiale publicate duminică, informează AFP.

Guvernatorul insulei turistice Bohol (centru), Arthur Yap, a anunţat pe pagina sa de Facebook că 49 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 10 erau date dispărute în provincia sa, potrivit datelor comunicate de primari, ridicând la 75 de morţi bilanţul provizoriu al catastrofei.

''Comunicaţiile sunt în continuare întrerupte. Doar 21 de primari din 48 ne-au contactat'', a precizat el.

Taifunul, însoţit de vânturi care au atins viteze de 195 de kilometri la oră, a traversat centrul şi sudul Filipinelor joi şi vineri, smulgând acoperişuri, doborând stâlpi de electricitate şi perturbând comunicaţiile, după care sâmbătă s-a îndepărtat în Marea Chinei Meridionale.

Imaginile aeriene date publicităţii de armată arată pagube considerabile în regiunile traversate, iar circa 300.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească domiciliile.

Rai est un taifun care s-a format destul de târziu în actualul sezon al cicloanelor tropicale. Cea mai mare parte dintre cicloanele tropicale în Oceanul Pacific se formează între iulie şi octombrie.

Oamenii de ştiinţă avertizează de multă vreme că taifunurile devin din ce în ce mai puternice, intensificându-se pe măsură ce încălzirea globală provocată de om se accelerează.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe desprebilantfilipinemortitaifun
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt