BREAKING NEWS. Atac armat la o universitate din Praga. Cel puţin 15 morţi şi 24 de răniţi

BREAKING NEWS. Atac armat la o universitate din Praga. Cel puţin 15 morţi şi 24 de răniţi

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite într-un incident armat în apropierea unei universităţi situate în centrul capitalei cehe Praga, anunţă poliţia cehă, citată de BBC News şi News.ro.
UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis se declară "îngrozit" de atacul armat care a avut loc joi la Praga, subliniind că România este alături de poporul ceh.
"Sunt îngrozit de atacul armat din Praga de azi, care a secerat atâtea vieţi nevinovate. Transmit cele mai profunde condoleanţe către familiile victimelor şi le urez însănătoşire grabnică răniţilor. România este alături de poporul ceh în aceste momente grele", a transmis şeful statului pe platforma X, fostă Twitter.
UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu a transmis joi seara, în numele Guvernului României, condoleanţe familiilor victimelor atacului armat de la Praga şi însănătoşire grabnică răniţilor.
"Profund întristat de atacul îngrozitor din Praga de la Universitatea Carolină. În acest moment tragic, în numele Guvernului României, transmit sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor şi doresc însănătoşire grabnică tuturor răniţilor", a scris Marcel Ciolacu pe platforma X (fostă Twitter).
UPDATE: Preşedintele ceh Petr Pavel s-a declarat "şocat" de atacul armat petrecut la Praga.
"Sunt şocat de aceste evenimente... Aş dori să-mi exprim profundul regret şi sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor", a scris pe reţeaua X preşedintele ceh, aflat la finalul unei vizite la Paris.
UPDATE: Ministrul de interne Vit Rakusan a declarat presei că tirurile nu au avut legătură, aparent, cu "terorismul internaţional" şi că nu există un alt trăgător, publicul nemaifiind în pericol.
Potrivit poliţiei, tatăl atacatorului - care era student la facultatea respectivă - a fost găsit la rândul său mort, joi, a consemnat Reuters.
"Credeam că astfel de lucruri nu se pot întâmpla la noi. Acum se pare că, din păcate, lumea noastre este în schimbare şi problema lupului singuratic apare şi aici", a declarat pe postul public de televiziune primarul Pragăi, Bohuslav Svoboda.
UPDATE: Numărul persoane decedate au ajuns la 15, relatează BBC. Atacatorul era student la facultatea de arte a Universităţii Charles din Praga.  Poliţia cehă anunţă că întreaga universitate a fost evacuată. 
UPDATE: Cel puţin 10 oameni au fost ucişi în atacul armat din Praga şi mai mulţi răniţi, anunţă BBC.
UPDATE: Ministrul ceh de Interne Vit Rakusan a anunţat că nu există alt atacator la faţa locului şi a cerut populaţiei să coopereze cu poliţia.
O purtătoare de cuvânt a Salvării din Praga, Jana Postova, a confirmat că mai multe persoane au fost cise şi că multe persoane au fost rănite, însă nu a oferit detalii.
”Am auzit dintr-o dată împuşcături”, declară un martor ocular publicaţiei Mlada Fronta Dnes.
Premierul ceh Petr Fiala şpi-a anulat programul şi se îndrepta către Praga.
UPDATE: Câţiva studenţi s-au ascuns pe pervaz în timpul împuşcăturilor, riscând să cadă în gol.
UPDATE: "Trăgătorul a fost eliminat. Întreaga clădire este în prezent evacuată, iar la faţa locului sunt mai mulţi morţi şi zeci de răniţi", a precizat poliţia cehă.

Poliţia a închis întreaga piaţă şi zona înconjurătoare. Traficul a fost deviat, iar poliţia sfătuieşte populaţia să stea departe de zonă.

De asemenea, autorităţile nu oferă detalii nici despre victime şi nici despre circumstanţele incidentului, relatează The Associated Press.

Studenţi din universitate anunţă pe Internet că sunt blocaţi în clase, iar unele clase sunt evacuate, potrivit agenţiei cehe de presă, scrie The Guardian.

Poliţia cehă anunţă că intervine la un atac armat în centrul Pragăi, iar pe baza unor informaţii preliminare confirmă  existenţa unor morţi şi răniţi la faţa locului, potrivit ziarului britanic.

Presa scrie că incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a Universităţii Caroline, în Piaţa Jan Palach.

Universitatea Carolină se află în oraşul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul carol, o zonă turistică foarte frecventată.

Afla mai multe despreatacarmatpraga
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt