Căldură extremă în SUA şi Canada. În California au fost înregistrate 54,4°C

Căldură extremă în SUA şi Canada. În California au fost înregistrate 54,4°C

Peste 31 de milioane de oameni din vestul şi sud-vestul SUA se pregătesc pentru un nou val puternic de caniculă, care va aduce iar temperaturi record în acest weekend. Autorităţile avertizează că recordurile ar putea fi doborâte în multe regiuni din California şi Nevada. În Las Vegas ar putea chiar să se depăşească recordul de 47 de grade Celsius.

Incendiile de vegetaţie constituie unul dintre riscurile majore, din cauza combinaţiei dintre caniculă, secetă, deci multă vegetaţie uscată, şi vânt. Dar, până la incendii, primul pericol îl reprezintă temperaturile extreme.

Meteorolog: Acest val de căldură se resimte deja nu doar în sud-vestul Statelor Unite, ci şi în regiuni din Canada. Nu se va ajunge la cele mai ridicate temperaturi înregistrate recent, dar tot este foarte cald, din Alberta până în Ontario, cu temperaturi care trec bine de 30°C. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sud-vestul SUA, mai ales în Nevada şi California, vor fi peste 40°C, iar în unele locuri, chiar peste 50°C. Chiar şi în regiuni obişnuite cu căldura extremă şi valuri de căldură, acum va fi destul de dificil. În Valea Morţii din California au fost înregistrate vineri 54,4°C.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt