China a raportat primul caz de gripă aviară H10N3 la oameni

China a raportat primul caz de gripă aviară H10N3 la oameni

Un prim caz de gripă aviară cu tulpina H10N3 a fost depistat la un bărbat din Jiangsu, o provincie din China, după ce acesta a făcut febră şi a avut şi alte simptome specifice gripei. Bărbatul în vârstă de 41 de ani este primul om din lume care se infectează cu această tulpină a virusului, conform Comisiei Naţionale de Sănătate din China.
Specialiştii spun însă că modul în care se manifestă noua tulpină de gripă aviară va putea fi stabilit doar în timp.

Tulpina de gripă aviară H10N3 care a trecut la o persoană dintr-o provincie din Estul Chinei îşi va arăta în timp evoluţia, spun specialiştii. Se pare însă că aceasta nu duce la cazuri severe de boală. Deocamdată nu se ştie modul în care s-a infectat bărbatul din China.

Medicul Voichiţa Lăzureanu spune că este foarte important ca şi în acest tip de infecţie gripală medicamentele să fie administrate încă de la primele semne de boală. De asemenea, prevenţia este extrem de importantă şi în cazul
virusurilor gripale, mai ales că, în ultima perioadă, din cauza apropierii dinre om şi animal şi a unor obiceiuri alimentare virusurile se transferă mult mai uşor la om.

Gripa aviară a fost descoperită pentru prima dată în Italia în anii 90 iar mai târziu s-a răspândit în toată lumea. Un virus al gripei aviare, H5N1 a fost desoperit în 1997 în Asia iar în 2005 a ajuns şi în România. Ţara noastră a fost prima ţară europeană care a confirmat prezenţa acestui virus.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt