Cine este principalul suspect de asasinarea preşedintelui din Haiti. Este medic şi voia sa preia funcţia de şef al statului

Cine este principalul suspect de asasinarea preşedintelui din Haiti. Este medic şi voia sa preia funcţia de şef al statului

Christian Emmanuel Sanon este arestat ca principal suspect în cazul asasinării preşedintelui haitian, Jovenel Moise. Sanon este un medic haitian care locuia în Florida de 20 de ani.

Când a ajuns în Haiti, în iunie, voia să preia funcţia de preşedinte, conform detaliilor furnizate într-un briefing de presă.

La nivel intern al poliţiei, pe cei răspunzători de diferete unităţi responsabile cu securitatea preşedintelui i-am numit Inspectoratul General. Ei au luat măsuri de precauţie. Vom vedea, în continuare, implicaţiile acestor entităţi”, a arătat şeful Poliţiei naţionale din Haiti, Leon Charles.

Emmanuel Sanon a recrutat 26 de membri ai comandoului, prin serviciile unei companii de securitate venezuelene, cu sediul în Florida.

Poliţia a arestat şi interogat 18 dintre ei. În casa medicului au fost găsite o pălărie inscripţionată cu sigla Administraţiei SUA pentru Controlul Drogurilor, 20 de cutii de gloanţe, piese pentru arme, patru plăcuţe de înmatriculare pentru automobile din Republica Dominicană, două maşini şi corespondenţă cu persoane neidentificate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt