Cu pluta spre tărâmul făgăduinţei

Cu pluta spre tărâmul făgăduinţei
Migrants, part of a caravan of thousands trying to reach the U.S., look through the border fence between Mexico and the United States after arriving in Tijuana, Mexico, November 13, 2018. REUTERS/Jorge Duenes

Conaţionalii noştri sunt din nou în centrul atenţiei presei internaţionale. Reuters relatează că printre sutele de migranţi sud-americani care forţează graniţa Statelor Unite sunt din ce în mai mulţi cetăţeni români de etnie romă. Oamenii susţin că fug din România din cauza rasismului şi cer azil autorităţilor americane.

În ultimele trei săptămâni, aproape 200 de cetăţeni români de etnie romă au forţat graniţa mexicană cu Satele Unite. pe plute, aceştia străbat Rio Grande alături de migranţii din America de Sud. Margareta Matache, director al Programului pentru romi din cadrul Universităţii Harvard, spune că mulţi dintre aceştia au părăsit România pentru a scăpa de condiţiile precare în care trăiesc.

Arestările la graniţa americană din ultimele luni au atins un nivel record. Printre cei reţinuţi pentru pătrunderea ilegală pe teritoriul SUA se numără deja şi 2.200 de români. Numărul este de 10 ori mai mare decât cel înregistrat în 2019.

Romii sunt cea mai mare minoritate entică din Europa şi au o lungă istorie de excludere socială şi discriminare

Afla mai multe despregranitamexicrromisuatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt